superfitt

About

Szereted, utálod vagy elviseled a négyütemű fekvőtámaszt. De tagadhatatlan, hogy ők a nagy súlyú testsúlygyakorlatok királya, ütve a mellkast, a lábakat, a hasizmokat és természetesen a tüdőt.

Ami azt jelenti, hogy a burpee bármilyen gyötrelmes is, megérdemel egy helyet az edzésben. Azonban többet jelentenek bennük, mint a hanyag ismétlések kidarálása és a „csillaghalászat” az edzőtermi edzés vagy az otthoni edzés végén. Ha helyesen végezzük, a négyütemű fekvőtámasz – és az edzések, amelyekbe belefoglalja őket – képzőművészeti forma, ezért érdemes helyesen elkészíteni őket.

Itt elmagyarázzuk, hogyan kell ezt pontosan megtenni, néhány szakszerűen kidolgozott burpee edzés mellett, hogy minél hamarabb megizzadjon, valamint néhány variációt, amelyeket ki kell próbálni, miután az edzést lenyomta. De egy dolgot először le kell fednünk...

Ennek ellenére a négyütemű edzések nem a testsúllyal kezdődik és nem ér véget, így kiváló alternatíva a testépítés mellé. Különféle ellenállási és plyometriai módszereket alkalmazhat, a súlyozott mellényektől a súlyzókon és homokzsákokon át a dobozugrásokig. Íme néhány, általunk kedvelt burpee-edzésváltozat, valamint az edzési jelzések, amelyek segítenek a formád kialakításában.

Álljon mindkét kezében a súlyzókkal, majd guggoljon le, és engedje le a súlyokat a padlóra a testépítésben. Ugorjon mindkét lábával maga mögé, és hajtson végre nyomást, ügyelve arra, hogy a mellkasa egészen a padlóig essen. Most ugorja előre a lábát, és ugorjon fel, enyhén behajlított térddel lágyan landolva. Ha csak egy súlyzója van, cserélje ki a kezét minden ismétlésben